OM MIMMIE
Diplomerad yoga- och meditationslärare

Grundutbildning till Yogalärare (2 år) hos Institutet för Medicinsk Yoga (IMY).

Vidareutbildning inom

  • Medicinsk Yoga - Grundkurs för vårdande personal
  • Holistisk Yoga och Röstyoga hos Ulrica Gulz, Shanti Yoga.
  • Hormonyoga hos Dinah Rodrigues
  • Barnyoga hos GuruDass Kaur
  • Meditation. Kurser hos Per Mases, S:t Davidsgården Rättvik

Utbildad handledare i Sorgbearbetning vid Svenska Institutet för Sorgbearbetning.
Jag har under 3 år arbetat ideellt i telefonjour dit människor kan ringa anonymt och samtala för att bryta sin ensamhet.

Jag är mycket intresserad av österlandets filosofi. Tränat österländska tekniker, qigong och yoga, sen många år. Valde att fortsätta med Kundaliniyoga då denna yogaform är variationsrik  och innehåller olika andningstekniker samt meditation.

Jag har lång arbetslivserfarenhet från bl a Försäkringskassan. Bytte bransch -85, efter civilekonomexamen, till finansvärlden där jag arbetade som projektledare fram till 2015.

Startade mitt företag 1991 och arbetade fram till 2015 hos våra största kapitalförvaltare i olika typer av uppdrag. Jag har genomfört många projekt.  Lång erfarenhet av ledarskap och projektgrupper. 2004 började jag en parallell bana. Utbildade mig till Yoga- och meditationslärare och startade yogakurser på Sticklingehöjden på Lidingö och dessa pågår termin efter termin. 

Jag vill förmedla yogan till så många som möjligt för vi behöver den i vår stressade tillvaro. Ge oss själva möjlighet att stanna upp och bli medvetna och på så sätt göra förändringar till ett lugnare liv.
Jag har egen erfarenhet från mitt arbetsliv med eget företag, projekt, tidplaner mm. och snurrat runt i "ekorrhjulet".  Allt kan sammanfattas i en stressig tillvaro och då var yogan och meditationen mina verktyg för att hantera tillvaron. Att få balans i mitt liv!

Jag har terminskurser i kundaliniyoga i Sticklinge på Lidingö sedan 2005. 

Varmt välkommen till mina kurser!
Mimmie