OM MIMMIE
Diplomerad yoga- och meditationslärare

Grundutbildning till Yogalärare (2 år) hos Institutet för Medicinsk Yoga (IMY).

Vidareutbildning inom

  • Medicinsk Yoga - Grundkurs för vårdande personal
  • Holistisk Yoga och Röstyoga hos Ulrica Gulz, Shanti Yoga.
  • Hormonyoga hos Dinah Rodrigues
  • Barnyoga hos GuruDass Kaur
  • Meditation. Kurser hos Per Mases, S:t Davidsgården Rättvik

Utbildad handledare i Sorgbearbetning vid Svenska Institutet för Sorgbearbetning.
Jag har under 3 år arbetat ideellt i telefonjour dit människor kan ringa anonymt och samtala för att bryta sin ensamhet. Numera är jag volontär hos Mind-självmordslinjen.

Jag är mycket intresserad av österlandets filosofi. Tränat österländska tekniker, qigong och yoga, sen många år. Valde att fortsätta med Kundaliniyoga då denna yogaform är variationsrik  och innehåller olika andningstekniker samt meditation.

Jag har lång arbetslivserfarenhet från bl a Försäkringskassan. Bytte bransch -85, efter civilekonomexamen, till finansvärlden där jag arbetade som projektledare fram till 2015.

Startade mitt företag 1991 och arbetade fram till 2016 som konsult med uppdrag hos kapitalförvaltare (banker/försäkringsbolag). Det blev många projekt genom åren och har lång erfarenhet av ledarskap. 2004 började jag en parallell bana. Utbildade mig till Yoga- och meditationslärare och startade därefter yogakurser på Sticklingehöjden på Lidingö och dessa pågick i 30 terminer fram tills våren 2020 då allting förändrades pga pandemin. Fortsätter med digital yoga och breathwalk i naturen.
Jag vill förmedla yogan till så många som möjligt då den behövs i vår stressade tillvaro. Jag har ju själv snurrat runt i "ekorrhjulet" och stressat med eget företag, projekt, tidplaner mm. I det läget var var yogan och meditationen mina verktyg för att hantera tillvaron. Att få balans i mitt liv!

Utöver mina yogakurser har konsten en stor plats i mitt liv. Målar och skulpterar!
Instagram: mimmiemoranart om du vill se vad jag gör. 

Livet är ett lärande och det är aldrig för sent att lära sig nytt...!
Men viktigast att vara HÄR och NU.

Varmt välkommen till mina kurser!
Mimmie