Yoga har utövats i flera hundra år. Kommer ursprungligen från Indien. Yogan har en holistisk syn på människan: kropp och själ samverkar. Det finns många olika yogaformer; kundaliniyoga, asthanga, hatha, bikramyoga, etc.

Moran Yogainstiut erbjuder yogakurser, som grundar sig i kundaliniyogan vilken kom till USA på 60-talet och Sverige på 80-talet.

Kundaliniyogan är en fysisk, dynamisk form av yoga och kan utövas av gammal som ung. Kundaliniyogan kan utövas kraftfullt men kan också utövas mycket mjukt och varsamt. 

I yogaträningen utgår du från dina förutsättningar och startar där i din träning. Om du har begränsningar och inte göra en övning finns det alltid alternativa övningar. I varje yogapass (ett antal övninger) finns en inriktning i träningen ex.vis ryggen, stärka immunförsvaret, stärka navelchakrat, bättre sömn, stress etc

Vad är det som är bra med Yoga? Du lär känna dig själv, övningarna löser upp blockeringar i kroppen. Medvetenheten i yogan är en viktig del och du börjar funderar vad som är bra och vad som är dåligt. Du blir varsam mot dig själv. Du får en kroppsmedvetenhet samt fysisk och mental träning. Hela yogapasset handlar om medveten närvaro (mindfulness)

Kundaliniyogan kallas också för vardagsyoga. Det innebär att du i din yogaträning får verktyg som du kan använda i din vardag.